“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Lifelike orhideje – Koju simboliku kriju u sebi kroz istoriju i različite kulture?

Lifelike orhideje

Lifelike orhideje spadaju u najlepše cveće na svetu.

Prošlo je više od 250 godina od kada je prva orhideja dobila ime, a očaravajući cvet i dalje privlači pažnju. Ovo je, ujedno, i jedna od najbrojnijih familija sa preko 25.000 vrsta. Pri čemu se i danas otkrivaju nove.

Osim izuzetne lepote, krasi ih i bogatstvo boja. Počev od nežno bele, preko jarke crvene i žute, pa do prefinjenih ljubičastih i ružičastih  – orhideje cvetaju u svim nijansama. Takođe, karakteriše ih neverovatna prilagodljivost različitim podnebljima. Zahvaljujući ovoj sposobnosti poznate su kao „cveće obmane ili imitacije“.

Lifelike orhideje imaju bogatu simboliku

Orhideja je cvet bogat simbolikom i značenjem, prožet istorijom i kulturom.

U Kini su orhideje prvenstveno simboli lepote i dobrog ukusa. Ni čuveni kineski filozof Konfučije nije bio ravnodušan pred njihovim impresivnim laticama. Čak ih je više puta pomenuo u svojim delima, poredeći ih sa plemićima i prijateljima.

Lifelike orhideje

Sličnu simboliku imale su i u Japanu. Dok ih je kraljevska porodica smatrala simbolima bogatstva i moći. Samuraji su verovali da orhideja Neofinetia falcata donosi hrabrost i mir. Zato je ova posebna vrsta poznata kao „Samuraj orhideja“.

U staroj Grčkoj orhideje su imale duboko, intimno značenje. Kao simboli plodnosti i muževnosti, verovalo se da mogu da odrede pol deteta. Naime, muškarci koji jedu krtole orhideja imaće mušku decu, a žene koje ih jedu žensku decu.

Tokom viktorijanskog doba, na orhideje se gledalo kao na vrhunac luksuza i bogatstva. Samo su veoma bogati mogli da ih priušte. S obzirom da je simbolika cveća u tadašnjoj Engleskoj bila veoma popularna orhidejama se, baš poput crvenih ruža, izražavala ljubav.

Lifelike orhideje u prostoru

Svi dobro znaju koliki uticaj imaju boje u prostoru. S obzirom da orhideje dolaze u mnoštvu fascinantnih boja, unošenjem buketa sa ovim cvećem podarićete svom enterijeru poseban ambijent.

Bele lifelike orhideje označavaju čistoću i eleganciju, te su idealan dekor u svakoj prostoriji. Zbog ovih karakteristika često ih srećemo i u bidermajerima i kao dekoracije na venčanju.

Žute orhideje oslikavaju radost i lepotu življenja. U prostor unose sreću, stvarajući veselu atmosferu.

Ružičaste vrste plene gracioznošću i ženstvenošću, kojom će ispuniti svaki kutak vašeg doma. Kao simbol nevinosti i nežnosti čest su poklon za rođenje deteta, krštenje, pa i venčanje.

Lifelike orhideje

Lifelike orhideje u ljubičastoj boji mogu se pohvaliti kraljevskom otmenošću, te ne čudi što se vezuju za bogatstvo. Ne samo da su simbol više klase, već bojom koja oduzima dah pravi su izbor za poslovni svet.

Prema mišljenju stručnjaka odlični cvetni aranžmani za poslovne prostore jesu i narandžaste orhideje. One simbolizuju entuzijazam, kreativnost i odlučnost, te podstiču zaposlene na osvajanje novih uspeha.

Lifelike orhideje kao feng shui cveće

Da li ste znali da su orhideje feng shui cveće?

Prema drevnoj kineskoj filozofiji ovo cveće emituje pozitivnu energiju. Deluju na svim životnim poljima, uključujući ljubav, novac, uspeh. Parovima koji žele decu preporučuje se da ih drže na noćnom stočiću u spavaćoj sobi. Na trpezarijskom stolu donose bogatstvo, a u poslovnom prostoru napredovanje u karijeri.

Prelepi lifelike cvetni aranžmani sa orhidejama čekaju vas u bogatoj ponudi kompanije Flower feeling. Napravljeni su od najkvalitetnijih skupocenih materijala potpuno realističnog efekta, a dizajnirani u skladu sa vašim enterijerom.

 

 

0 Comments