“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Simbolika cveća – Šta nam poručuje cvet koji dobijemo

Simbolika cveća

Simbolika cveća ima dugu tradiciju. Od davnina ljudi su koristili cveće da prenesu određene poruke. Čak su i zapisi starih Rimljana, Grka i Egipćana ispunjeni simbolikom cveća. Da bi dublje značenje cvetni aranžmani dobili u Viktorijansko doba.

Tokom vladavine kraljice Viktorije strogi bonton nije dozvoljavao da se osećanja otvoreno iskažu, te je razvijen jedinstveni jezik cveća, tj. floriografija. Tako su mladići devojkama poklanjali bukete umotane u čipkane tkanine. „Tussie-mussies“, kako su se nazivali ovi buketi, sadržali su mirisno bilje i jedan cvet kojim je prenošena poruka. Svaki cvet imao je svoje značenje, a zavisno od načina kako ga je mlada dama prihvatala mogao se naslutiti i njen odgovor.

Iako u modernom dobu jasno pokazivanje emocija nije zabranjeno, cveće i dalje predstavlja ne samo idealni dodatak enterijeru, koji unosi dozu elegancije i radosti, već pomoć kada svojim rečima želite da date dodatno značenje. Imajući ovo u vidu Flower feeling vam otkriva simboliku cveća.

 Simbolika cveća koje govori o ljubavi

Baš kao što crvena boja u prostoru budi snažne emocije, tako je crvena ruža najbolji simbol ljubavi i strasti. „Kraljica cveća“, kako je mnogi nazivaju vezuje se i za boginju ljubavi Veneru. Prema predanju na tlo gde je kročila prvi put Venera izrasle su crvene ruže.

Simbolika cveća

Nežne, očaravajuće, a opet nestvarno moćne – orhideje takođe predstavljaju simbol ljubavi, ali i lepote i snage. U drevenoj Kini smatrano je da podstiču plodnost, te su poklanjene mladim bračnim parovima. Dok su u Viktorajansko doba oslikavale luksuz.

Raskošne dalije predstavljaju trajnu vezu i posvećenost, a božuri simbolizuju srećan brak. Upravo zbog te simbolike ova 2 cveta se često sreću u LIFELIKE aranžmanima kao dekoracija za venčanja.

 Simbolika cveća koje govori o prijateljstvu

Svi volimo da vidimo da se naši najbliži prijatelji osmehuju kada ih iznenadimo prelepim buketom cveća. Ne mora čak ni da postoji prilika, dovoljno je da vas jedan trenutak podseti na dragu osobu, te da odlučite da joj ulepšate dan. Pravi izbor za to jesu žute ruže. Svojim jarkim tonovima, uz kombinaciju značenje ljubavi, ovo cveće predstavlja radost i prijateljstvo.

Simbolika cveća

Ništa manje dostojno prijateljstva nisu ni delikatne frezije. One simbolizuju posvećenost i brigu, te su savršeni ukras u domovima. Dok se delikatnim belim margaritama ističe istinitost osećanja, nada i prijateljstvo.

Cveće koje predstavlja divljenje i zahvalnost

Kada je simbolika cveća u pitanju ne treba zaboraviti ono koje oslikava osećaj poštovanja, divljenja i sreće.

Simbolika cveća

Očaravajuća kamelija svojim prelepim laticama izaziva divljenje svakog ko je ugleda, te je savršeni simbol naklonosti i poštovanja. Istu moć prenose i ljubičaste ruže. Počev od sofisticiranih, nijansi lavande, pa do intenzivnog kolorita – one opravdano nose titulu „cvetne princeze“.

Za razliku od ljubičastih, ruže u ružičastim nijansama mogu vam pomoći da pokažete zahvalnost i uvažavanje. Dok uvek zadivljujuće hortenzije simbolizuje zahvalnost za razumevanje. Naime, plave hortenzije su povezane sa značenjem zahvalnosti, a ružičaste prenose istinska osećanja.

Bez obzira koju poruku želite da prenesete cvećem, dekoraciju poverite kompaniji Flower feeling. Naš stručni tim pronaći će najbolji aranžman za vaš prostor, dok LIFELIKE dizajn cveća garantuje realistični efekat i postojanost, bez potrebe za održavanjem.

 

0 Comments