“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Lifelike ljiljani – Cveće neverovatne simbolike i lepote!

Lifelike ljiljani

Lifelike ljiljani svojom lepotom nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Jedna od najstarijih cvetnica dolazi iz juznozapadne Azije. Odatle se proširila na Mediteran, a zatim je osvojila i druge kontinente. Zapravo, nema kraja na planeti gde se ne mogu sresti ljiljani.

Danas ova grupa cveća broji oko 100 vrsta i preko 1.000 hibrida. Prvi hibrid je nastao još u 19. veku u Engleskoj. Upravo to je podstaklo razvoj novih, koji su doveli do veće popularnosti ljiljana. Danas su najrasprostranjeniji azijski i orijentalni hibridi koji dolaze u najraznovrsnijim bojama.

Cvet bogate simbolike

Baš kao lifelike orhideje, tako se i lifelike ljiljani mogu pohvaliti moćnom simbolikom. Zapravo, simbolika cveća raskošne forme, po kojoj su poznati ljiljani, proteže se kroz čitavu istoriju.

Grčko predanje govori da je beli ljiljan nastao kada je nekoliko kapi Herinog mleka palo na zemlju dok je dojila svog sina Herkulesa. Zbog toga su drevni Grci smatrali ljiljane cvećem boginje Here, zaštitnice braka i potomstva. Samim tim su verovali da oni donose sreću i bezuslovnu ljubav.

Lifelike ljiljani

Kod Rimljana povezivani su sa boginjom Venerom. Prema legendi rimska boginja lepote i ljubavi bila je ljubomorna na lepotu ljiljana, te u rimskoj mitologiji ovo cveće označava i požudu. Dok je u starom Egiptu predstavljalo dostojanstvo vladara.

Najveću simboliku ljiljani imaju u hrišćanstvu. Naročito oni bele boje, jer su cveće Isusove majke. Naime, svaki deo ove biljke opisuje Devicu Mariju. Tako lišće predstavlja njenu skromnost, stabljika njenu pobožnost, a latice nevinost i bezgrešnu čistotu.

Imajući u vidu neverovatnu simboliku ljubavi i porodičnog požrtvovanja ne čudi što se ljiljani često sreću u lifelike cvetnim aranžmanima za venčanje.

Lifelike ljiljani kao poklon

Bogat kolorit koji nam donose ljiljani, zaista, je fascinantan. Osim dobro poznatih belih i ružičastih nijansi u njemu dominiraju i žute, narandžaste, roze i crvene boje. Takođe, postoje dvobojni i sa šarama u vidu pega druge boje u odnosu na osnovu cveta.

Zahvaljujući raznolikosti, ljiljani su savršen dodatak za boje u prostoru. Dok spoj nijansi i simbolike čini ih idealnim poklonom za svaku priliku.

Crveni donose iskrenu ljubav, ali i strast, te su odlična zamena za lifelike ruže. Ružičasti imaju konotaciju prijateljstva. Kao takvi idealni su poklon dragim damama za rođendan, 8. mart i druge važne događaje u njihovim životima. Ukoliko je reč o mlađim ženama možete izabrati i ljubičaste vrste, jer oslikavaju mladost.

Intenzivni narandžasti tonovi su simbol hrabrosti i sreće. Zato ih stručnjaci preporučuju kao poklon osobama koje su doživele važne promene u životu, na primer diplomiranje, novi posao, preseljenje…

Zašto su lifelike ljiljani idealni za svaki prostor?

Flower feeling cveće, uključujući i ljiljane, napravljeno je od najkvalitetnijih materijala uz primenu savremene tehnologije. Bogata tekstura i besprekorni detalji pružaju realističan efekat, pretvarajući bukete u prava remek dela.

Lifelike ljiljani

Impresivne forme, lifelike ljiljani unose u svaki prostor dozu otmene elegancije koja osvaja pri prvom pogledu. Svojim zadivljujućim izgledom i očaravajućim bojama ostavljaju bez reči, dok svežina i savršena struktura koji traju zauvek dodatno ih čini privlačnim.

Bez obzira na godišnje doba, u svakom trenutku vaš prostor biće ukrašen prelepim buketima rascvetanih ljiljana. I što je najvažnije – ne morate brinuti o njihovom održavanju, niti o sakupljanju latica i lišća koje je opalo.

Lifelike ljiljani čekaju vas u bogatoj ponudi kompanije Flower feeling. Naš tim će kreirati cvetni aranžman ili buket koji odgovara vašim željama, kao i ambijentu.

 

 

0 Comments