“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Lifelike ruže – Simbol lepote, savršenstva i ljubavi

Lifelike ruže

Lifelike ruže krasi posebni šarm kojim će ulepšati vaš prostor.

Cveće je od davnina predstavljalo posebnu vrstu komunikacije, te ne čudi što su ga Stari Grci, Rimljani i Egipćani smatrali božanskim darom. U Japanu tokom 12. i 13. veka postojala je posebna forma cvetnih poruka. Dok su u Viktorijansko doba zaljubljeni parovi vodili čitav razgovor koristeći samo cveće.

Pored pokazivanja emocija, cvetni aranžmani imaju i dugu tradiciju u dekorisanju. Poput najfinijeg ukrasa oni su unosili radost u dom, dajući mu dodatnu dozu raskoši. Upravo takvu ulogu imaju i u modernom dobu.

Iako nam je danas na raspolaganju mnoštvo očaravajućih vrsta, prva na listi u buketima svakako je ruža.

Najlepši dar prirode

Zaista, ima nečeg magičnog u ovom cveću! Čini se da se priroda istinski potrudila pokušavajući da objedini lepotu oblika, svežine, sjaja i gracioznosti u jednom cvetu dajući čoveku najdivniji i najstariji dar.

Lifelike ruže

Verovali ili ne, ruže imaju tradiciju dugu više milenijuma. Smatra se da su postojale još pre 30 miliona godina. O čemu svedoče fosili otkriveni u Koloradu. Složićete, zvuči zaista impresivno, s obzirom na podatak da je čovek evoluirao pre manje od 300.000 godina.

Ruže su prvi cvet koji je korišćen za dekoraciju prostora. Gajili su ih za te svrhe još u Mesopotamiji oko 2800. godine pre Nove ere. Ipak, prvi značajniji podaci o njima dolaze iz Kine, te se ona navodi kao zemlja porekla ruža. Odatle su, najpre, u bočicama putovale ka zapadu i državama Bliskog istoka, a zatim i ka Mediteranu. Da bi tek kasnije stizale u svojoj pravoj lepoti cveta.

Baš poput sveta, ruže su se tokom istorije menjale i razvijale, dobijajući kroz različite epohe brojne uloge. Tako je Kolumbo dan pre otkrića Amerike uočio granu ruže u okeanu, što mu je dalo trag da se u blizini nalazi kopno. Napoleon je svojim oficirima pred svaku bitku delio male vreće sa laticama ruža kako ih iskoristili za lečenje od trovanja olovom ako budu pogođeni.

Njihovoj lepoti nije mogao da odoli ni Džordž Vašington. Čuveni američki predsednik bio je prvi uzgajivač ruža u Sjedinjenim Državama. Zahvaljujući njegovom umeću u hortikulturi danas imamo jednu od najlepših sorti – ružu Meri Vašington, koju je Džordž nazvao po svojoj majci.

U Engleskoj, ovaj nežni cvet je asocijacija za ratove koji su vođeni između sledbenika dinastije Lankaster i dinastije Jork od 1455. do 1485. godine. Naziv Ratovi ruža dobili su zbog simbola zaraćenih porodica. Naime, crvena ruža predstavljala je kuću Lankastera, a bela kuću Jork.

Nestvarnom lepotom kraljica cveća opravdava svoju titulu

Bez obzira na značenja koja je dobijala tokom istorije, ruža je do današnjih dana ostala simbol lepote, savršentsva, ali i ljubavi, mladosti i dostignuća.

Kao nepresušna inspiracija postala je zvezda mnogih dela. Džon Kits, Vilijam Šekspir, Kristina Roseti, Emili Dikinson, Doriti Parker – samo su neki od književnika koji su joj posvetili poeme i sonete. Dok je Umberto Eko u postskriptumu za „Ime ruže“ objasnio zašto je svom romanu deo ovaj naziv: „Zato što je ruža simbolična figura toliko bogata značenjima“.

Lepota ruža je takva da ni najpoznatiji slikari nisu mogli da uhvate njenu privlačnost. Prema rečima poznatog slikara Anri Matisa slikanje ruže je težak zadatak za svakog umetnika, jer da bi preneo njenu lepotu na platno „mora prvo da zaboravi sve ruže koje su ikada naslikane“.

Da je ruža, zaista, moćni cvet govori i činjenica da je pravo sa slikarskog platna stigla u svet mode. Posebnu pažnju privukla je haljina koju je Žan Kokto dizajnirao za Elzu Skjapareli 1937. godine na čijim leđima se pojavljuju 2 figure koje se ljube ispod vaze sa ružama. Ruža je oslikavala romantiku i u Iv Sen Loran haljinama i kapama Kristijan Diora. Našla se i na venčanici Kraljice Elizabete koju je kreirao Norman Hartnel, kao i svadbenoj haljini njene unuke, Princeze Eugenije.

Lifelike ruže – jedinstvena kombinacija posebnog značenja

Svaka boja lifelike ruže ima određeno značenje. Crvene označavaju romatiku, strast i večnu ljubav. Zbog toga se u grčkoj i rimskoj mitologiji vezuju za Afroditu i Veneru, te ih i danas srećemo u buketima za Dan zaljubljenih, bidermajerima i kao dekoraciju za venčanja. Dok u enterijeru predstavljaju neprevaziđenu klasiku koja pleni luksuzom kakvu ne poseduje nijedna druga boja lifelike ruže.

Lifelike ruže

Žute ruže simbolizuju prijateljstvo, radost i nove početke, te su idealne za nove poslovne objekte. Ujedno, svojim jarkim koloritom osvetljavaju prostor, čak i u tmurnim jesenjim danima. Ružičaste nijanse predstavljaju odanost i zahvalnost. Lifelike cvetni aranžmani napravljeni od njih zrače senzualnošću, tako da su pravi izbor za nežnu dekoraciju enterijerija.

Bele ruže su simbol čistoće i nevinosti. Svojom prefinjenom formom savršeno pristaju svakom ambijentu, podižiću prostor na novi nivo elegancije.

Po čemu su Flower feeling aranžmani od ruža posebni?

Flower feeling ruže poseduje bezvremensku lepotu koja podjednako dobro pristaje kako tradicionalnom, tako i savremenom prostoru. Savršene forme, atraktivnih boja, nežnog dizajna i neverovatnog realističnog efekta prirodnog cveća one na najbolji način odražavaju lifelike koncept. Dok svojim delikatnim izgledom pravi su izvor estetike, te se odlično slažu sa drugim cvećem, ispunjavajući posmatrače osećajem zadovoljstva i sreće.

Stvoreni sa posebnom pažnjom na svaki detalj i fantastičnim spojem ruža sa drugim vrstama, Flower feeling cvetne aranžmane mnogi opisuju kao zarobljeni momenat prirode koji večno traje. S obzirom da ne venu, niti zahtevaju bilo kakvo održavanje da bi pokazali lepotu, sa njima ćete uvek imati perfektno uređeno poslovno okruženje, a naročito su pogodni za ekskluzivne restorane i hotele.

Neka i vaš prostor krasi kraljica cveća, kontaktirajte Flower feeling tim koji će kreirati najbolju kombinaciju sa lifelike ružama.

0 Comments