“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Kako boje u prostoru utiču na nas?

Boje u prostoru

Boje u prostoru su svojevrsni, neverbalni jezik koji oplemenjuju enterijer, dajući mu živost. Ujedno, oslikavaju naš karakter, pa i naše životne navike.

Međutim, boje su mnogo više od prelepog dekora. Verovali ili ne, one imaju moć da utiču na naše raspoloženje, emocije, koncentraciju, produktivnost, što je naučno dokazano. Psiholog Angela Wright je 70-ih godina pokazala da postoji korelacija između boja i ljudskog raspoloženja i ponašanja – a ta korelacija nije samo subjektivna. Dok određeni faktori kao što su starost, pol i kulturna pozadina mogu uticati na našu percepciju boja, naše reakcije na njih su univerzalne. Samim tim može se jasno odrediti kako pojedine boje u prostoru utiču na čoveka.

Imajući u vidu psihologiju boja Flower feeling vam otkriva kako pomoću lifelike cvetnih aranžmana da postignete pravi balans u svom okruženju.

Crvena

Topla i živa, crvena je najtemperamentnija boja koja budi snažne emocije, te je simbol strasti, ljubavi i uzbuđenja. Takođe, stimuliše našu energiju, daje nam snagu, povećava disanje, otkucaje srca, brzinu protoka krvi i mentalnu budnost. Zbog toga ima veliki značaj u dizajnu enterijera.

Prema istraživanjima, nijanse crvene boje u prostoru mogu da poboljšaju produktivnost radnika, ali i probude apetit, te je odličan dodatak restoranima. Ipak, previše crvene može imati negativan efekat, donoseći osećaj anksioznosti, besa, frustracije, pa čak i glavobolje.

Boje u prostoru

Stručnjaci savetuju da prostor ispunite samo crvenim detaljima. Najjednostavniji način da to učinite jesu lifelike ruže. Svojim nestvarnim dizajnom ovi buketi crvenih ruža predstavljaju vanvremensku eleganciju sa kojom nikada nećete pogrešiti.

Roze

Nastala spajanjem crvene i bele, ružičasta je jedna od najnežnijih boja, te se opravdano povezuje sa romantikom i ženstvenošću.

Boje u prostoru

Za razliku od crvena koja je stimulativna, ružičasti tonovi u enterijeru deluju smirujuće. Idealna je za prostore koji su namenjeni za uživanje i relaksaciju, jer nam pruža mir, čineći naše telo i um opuštenim.

Baš poput vatrene crvene, i sa ružičastim nijansama u enterijeru treba biti obazriv. U protivnom, vaše poslovno okruženje dobiće devojački, neozbiljni efekat. Zato umesto zidova ili ukrasa u ovoj boji, ispunite prostor buketima ružičastog cveća, kakvi su ljiljani i orhideje.

Bogate istorije, ljiljani su prvi put otkriveni na Kritu, te će vam doneti pravu mediteransku atmosferu, dok prefinjene orhideje svojom gracioznom formom unose luksuz, poput skupocenih predmeta.

Žuta

Poput sunčevih zraka žuta je topla boja koja se smatra veselom i optimističnom. Ne samo da privlači pažnju jarkim koloritom, već ubrzava metabolizam, podstiče kreativnost i radoznalost. Zapravo, žuta boja može pomoći zaposlenima da sagledaju problem iz druge perspektive, donoseći im novu ideju kako da ga reše.

Boje u prostoru

S obzirom da previše žute može izazvati mučninu i glavobolju, pa i razdražljivo ponašanje, žuti lifelike cvetni aranžmani su idealan dodatak vašem enterijeru koji će poput letnjih zraka ispuniti prostor svetlošću i vedrinom. Da biste „ublažili“ intenzitet žutih tonova ukombinujte razigrane lale ili ruže sa nežnim grančicama belog cveća.

Narandžasta

Kao kombinacija žute, koja stimuliše mentalne, i crvene, koja stimuliše fiziološke reakcije, narandžasta objedinjuje efekat ovih dveju boja. Ona spada u energične boje u prostoru, te podstiče zaposlene na bolju komunikaciju, dajući im dodatnu energiju i pozitivni stav.

Boje u prostoru

Nemojte da zaboravite da narandžasta ima efekat optičke varke koji stvara utisak smanjenja prostora. Da biste izbegli ovaj negativni uticaj, a opet svom enterijeru dali upečatljivu notu koja nikog ne ostavlja ravnodušnim postavite na centralnim mestima Flower feeling cvetne aranžmane u narandžastim nijansama. Za one koje žele da unesu pravu eksploziju boju pravi izbor su buketi od narandžastog, crvenog i žutog cveća. Ipak, vodite računa da bude reč o samo jednoj vrsti cveća kako različiti oblici ne bi skretali pažnju sa boja.

Zelena

Zelena je boja prirode, ravnoteže i rasta. Istovremeno, simbolizuje harmoniju i sreću tako da daje mir, samopouzdanje i oslobađa nas stresa. Zahvaljujući ovim karakteristikama obavezni je dekor u Flower feeling cvetnim aranžmanima za poslovne prostore.

Boje u prostoru

Ukoliko želite da i vaš prostor ispuni magična igra boja najlepšeg lifelike cveća kontaktirajte Flower feeling tim.

 

0 Comments