“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Feng shui cveće

Feng shui cveće

Feng shui cveće ima višestruku ulogu u prostoru. Ne samo da pruža harmoniju, već ima moć da prizove bogatstvo, ljubav i sreću.

Da li ste znali da okruženje može imati značajan uticaj na Vaše raspoloženje, učinak na poslu, pa i na interakciju sa drugima? Upravo o tome uči kineska filozofija – Feng shui stara preko 5.000 godina. Naziv je dobila od reči koja označava „vetar“ i reči za „vodu“, te se bukvalno prevodi kao „vetar-voda“, što ukazuje na njene osnovne principe. Odnosno, da je ljudski život povezan i „teče“ sa okolinom oko sebe. Zbog toga je neophodno uskladiti harmoniju između pojedinca i njegove okoline.

Feng shui je, zapravo, veština uređenja životnog prostora koja ima za cilj da stvori harmoniju kosmičke Chi energije sa ljudima i prostorom. Chi je zdrava, prosperitetna i srećna energija koju po verovanju reflektuje cveće, pa je njegovo prisustvo u domu više nego poželjno.

Da li samo prirodne biljke predstavljaju Feng shui cveće?

Feng shui učenje se zasniva na 5 elemenata u Bagua mapi – drvo, zemlja, vatra, metal i voda. Biljke su povezane sa elementom drveta. One označavaju rast i nove početke, pomažući da se smanji stres, snizi krvni pritisak i poboljša produktivnost.

Ipak, pri ukrašavanju prostora prema Feng shui filozofiji morate znati da nisu sve prirodne biljke dobre. Jedino one koje su zdrave i negovane mogu da vam donesu sreću. U protivnom, čuvanje uvenulih biljaka, sa suvim lišćem koje otpada ili, pak, onih koje su zahvaćene nekom bolešću privlači negativnu energiju. Čak i pri održavanju morate slediti određena pravila. Naime, uvele delove nikako ne smete seći, jer dodir metala prilikom skraćivanja deluje negativno na biljku.

Loš protok energije ima i suvo cveće. Ma koliko vam ono privlačno delovalo, ne treba ga unositi u prostor. Takođe, treba izbegavati i biljke koje imaju trnje, iglice ili oštro lišće. One su jedino dozvoljene u dvorištu, gde će vas zaštiti od neprijatelja.

Da li Feng shui cveće može biti napravljeno od veštačkih materijala?

Verovali ili ne, Feng shui filizofija dozvoljava dekorisanje prostora cvećem koje nije prirodno. Zapravo, u mnogim situacijama ono je bolja opcija od pravog. Razlog tome leži u brzom načinu života i nedostatku slobodnog vremena, te su naše biljke često prepuštane same sebi. Nedostatak nege vremenom dovodi do odumiranja, što nikako nije poželjno prema Feng shui učenju.

Feng shui cveće

Za razliku od njih, biljke napravljene od veštačkih materijala ne zahtevaju nikakvu negu, ne postoji opasnost od alergije na polen, a donose odličnu energiju unoseći mir u prostor. Posebno su idealne za delove enterijera do kojih ne dopiru sunčevi zraci, jer svojim bojama osvetljavaju svaki kutak. Ujedno čine najlakši i najbrži način da prekrijete oštre uglove zidova i „ublažite“ šiljate ivice nameštaja kako biste minimalizovali negativnu energiju.

Koje je najbolje Feng shui cveće?

Orhideje su opravdano najprefinjeniji cvet, a u Feng shui učenju one predstavljaju energiju čistoće, te donose radost, kreativnost i strast.

Raskošni božuri emituje delikatnu energiju koja podstiče ljubav, dok bela magnolija priziva bogatsvo i uspeh.

Posebna uloga u ovoj drevnoj filzofiji pripada hrizantemi, koja označava dugovečnost i sklad među živim bićima i cvetu lotosa kao simbolu duhovne discipline, vere i istinskog savršenstva.

LIFELIKE cvetni aranžmani za uređenje prema Feng shui učenju

Mišljenja različitih utora na temu veštačkih materijala se razlikuju, ali nema sumnje da lepota, prijatnost prostora i boje imaju značajnu ulogu u kreiranju i održavanju zdragog Qi-a, čemu ce Lifelike aranžmani doprineti.

S obzirom na to daFeng shui filozofija veliku pažnju posvećuje estetici prostora, pri izboru veštačkog cveća morate voditi računa o materijalu. Jedino visokokvalitni materijali koji bojom i teksturom odgovaraju prirodnom cveću imaju ulogu u stvaranju dobre energije.

Upravo takav opis krasi LIFELIKE cvetne aranžmane. Napravljeni najmodernijom tehnologijom i sa posvećenošću svakom detalju, ovi buketi cveća pružaju pravi realistični efekat koji pleni šarmom, dok njihov sofisticirani dizajn podiže enterijer na viši nivo, ostavljajući bez reči sve koji ih ugledaju.

Dodatna prednost ovog jedinstvenog cveća ogleda se u činjenici da nije potrebna nikakva briga, čak ni brisanje prašine. Zahvaljujući Flower feeling timu na vašu adresu stižu potpuno dezifikovane biljke i specijalno očišćene tako da zadržavaju bogatstvo boje i lep izgled.

0 Comments