“Magija je u detaljima” Walt Disney

Zapratite nas:
Flower feeling je jedinstveni koncept mesečnog iznajmljivanja vrhunski dizajniranih aranžmana od ekoloških materijala. Ovaj novi koncept na tržištu Srbije, osmišljen je tako da vaš životni ili poslovni prostor učini lepšim bez mnogo truda i ulaganja, na jednostavan i praktičan način. Predivnim eko buketima oplemenjujemo vaše okruženje i unosimo lepotu, osećaj zadovoljstva i luksuz.

Lifelike hortenzije

Lifelike hortenzije

Lifelike hortenzije ulepšaće svaki prostor.

Preko 75 vrsta, koliko je do sada otkriveno, potiče pretežno iz Severne Amerike o čemu svedoče ostaci stari između 40 i 65 miliona godina. Mada, pojedini naučnici smatraju da ova žbunasta biljka dolazi iz Azije, tačnije iz Japana, jer postoje zapisi o njoj u poeziji iz 710. godine. Ono što se sa sigurnošću zna jeste da je u Evropu stigla u 18. veku, osvojivši vrlo brzo sve predele.

Naziv „Hydrangea“ potiče od grčkih reči „hydro“ što znači voda i „angeion“, tj. posuda. Prema legendi iz 18. veka, cveće je dobilo ime kada je mlada Francuskinja, prerušena u mladića, odlučila da se ukrca na brod i zajedno sa posadom upusti u pustolovinu otkrivanja novih vrsta biljaka.

Bogata simbolika hortenzija

Simbolika koja stoji iza cveta hortenzije razlikuje se od kulture i običaja. U Japanu predstavljaju znak zahvalnosti. Ovo verovanje dolazi iz drevne japanske legende koja govori da je car poklonio plave hortenzije ženi koju je voleo kao iskreno izvinjenje što ju je zanemario. U pojedinim delovima Azije, baš poput crvenih ruža, ružičaste hortenzije pokazuju ljubav.

Sa druge strane, u Viktorijansko doba smatrano je da hortenzije simbolizuju hvalisavost i sujetu. To je upravo zato što proizvode mnoštvo cvetova, a daju veoma malo semena za dalju sadnju. Čak je postojao običaj slanja plavih hortenzija osobi čiju ljubav je trebalo odbiti, kao kritiku na njenu bezdušnost i loše ponašanje.

Lifelike hortenzije

Danas se simbolika hortenzija vezuje za njihovu boju. Tako ružičasta predstavlja ljubav i iskrenost. Plava služi za traženje oproštaja, a bele simbolizuje hvalisavost. Posebno značenje imaju ljubičaste vrste kojima se izažava želja da nekoga bolje upoznate.

Hortenzije spadaju i u feng shui cveće. Prema ovoj drevnoj filozofiji one umiruju um i donose mir u porodici, te ne čudi što ih često srećemo kao dekoraciju ne samo u domovima, već i u poslovnim prostorima.

Lifelike hortenzije doneće vam dašak leta u hladnim danima

Hortenzije su karakteristično cveće koje srećemo u baštama tokom letnjih meseci. Zahvaljujući Flower feeling kompaniji imate mogućnost da svoj prostor obojite očaravajućim bojama ovog cveća, bez obzira na godišnje doba.

Lifelike hortenzije

Lifelike cvetni aranžmani od hortenzija mogu se pohvaliti impresivnim izgledom koji privlači poglede u bilo kom enterijeru. Veliki, upadljivi cvetovi plene svojom lepotom u kojoj se oslikava prefinjeni britanski šarm, dok obilje latica poput čipke čine zadivljujuću fokusnu tačku koja dodaje dašak vintage glamura u aranžmanu.

Za razliku od pravih, čija boja zavisi od sastava i kiselosti zemljišta, lifelike hortenzije neće promeniti izabranu nijansu. Postojanost boje duguju visoko kvalitetnim materijalama i najsavremenijim tehnologijama izrade. Krajnji rezultat jeste besprekorni Flower feeling dizajn koji svojom nežnom teksturom savršeno prenosi lifelike koncept pravog cveća.

Lifelike hortenzije su bezbedne za ljubimce

Dobro je poznato da su prirodne hortenzije izuzetno otrovne. Svi delovi biljke sadrže amigdalin, koji je toksičan kada se proguta. Malo je verovatno da će posledice biti fatalne, ali mogu da izazovu niz neprijatnih simptoma, te nisu poželjne za prostore u kojima borave psi i mačke.

Srećom, ovi prelepi cvetovi mogu se naći u domovima sa ljubimcima i pet-friendly prostorima, jer Flower feeling buketi ne sadrže alergene i bilo koje štetne materije tako da ćete moći da uživate u otmenom dekoru bez brige po zdravlje.

Lifelike hortenzije

Najkvalitetniji lifelike cvetni aranžmani čekaju vas u bogatoj ponudi Flower feeling kompanije.

 

0 Comments